Ekološki otoki zberejo vse več uporabnih odpadkov

Datum: 27.03.2012

Občanom najbolj prepoznaven način ločenega zbiranja odpadkov so zbiralnice ločenih odpadkov, tako imenovani ekološki otoki. Na ekološkem otoku se nahajajo namenski zabojniki za odlaganje papirja, stekla, embalaže, plastenk in pločevink ter biološko razgradljivih odpadkov. Po barvi zabojnikov na ekoloških otokih je mogoče prepoznati, katere vrste odpadkov sodijo v posamezen zabojnik.

V modre zabojnike odlagamo papir, v zelene zabojnike odlagamo steklo, v rumene zabojnike odlagamo plastenke, pločevinke in embalažo. V rjave zabojnike odlagamo biološko razgradljive odpadke.

Komunalna podjetja zaznavajo izrazit trend povečevanja količin ločeno zbranih odpadkov na ekoloških otokih. Izboljšuje se tudi »čistost« ločeno zbranih odpadkov, kar kaže na večjo doslednost občanov pri ločevanju odpadkov. Javna komunalna podjetja v sodelovanju z občinami tudi ves čas namenjajo pozornost ozaveščanju občanov o pravilnem odlaganju odpadkov na ekoloških otokih.

Ekološki otoki
Ekološki otoki z zabojniki iz proizvodnje Eko line Trade. Zabojniki so izpostavljeni vremenskim vplivom, različnim vrstam odpadkov in mehanskemu praznenju. Zato morajo biti zabojniki na ekoloških otokih iz kakovostnih materialov in vzdržljivi. Zabojniki, ki jih izdelujemo v Eko line Trade, so prav takšni.