Stiskalnice in press kontejnerji

se uporabljajo za stiskanje in kompaktiranje komunalnih in drugih stisljivih odpadkov – proizvajajo se stiskalnice za odvoze s samonakladalci velikosti 5 do 12 m3 in mobilne ter stacionarne stiskalnice za odvoze z abrol vozili. Pri stacionarnih stiskalnicah je stiskalnica fiksno pritrjena na betonsko podlago, odvaža se samo kontejner, ki se pripne na stiskalnico. Velikost kontejnerja (abrol) je od 25 m3 do 35 m3.

Proizvajamo batne hidravlične stiskalnice in dobavljamo ter montiramo vijačne polžne stiskalnice (Scheckenverdichter) firme Umwelttechnik iz Salzburga. Mobilne stiskalnice - preskontejnerji se dobavljajo kot  batni ali vijačni, odvisno od medija, ki se stiska. Vijačni se uporabljajo predvsem za stiskanje kartona in plastike, batni pa za komunalne odpadke.

Oglejte si delovanje vrhunskih polžastih stiskalnic na spodnjih povezavah:

Vijačna stiskalnica, 1.del: odpadni karton in kartonski sodi

Vijačna stiskalnica, 2. del: odpadni les - video 1 in video 2

Vijačna stiskalnica, 3. del: odpadna trda plastika in odpadni tekstil

Več predstavitev izdelkov si lahko ogledate na:
https://www.youtube.com/channel/UC0xQ_PqX2mDzqoSk1U3uaQA

Vijačne (oz. polžne) stiskalnice so primerne za najrazličnejše tipe odpadkov:

- papir               
- karton  
- plastika
- folija
- odpadni les/palete
- mešani odpadki
- steklenice PET
- žagovina
- tekstil

Vijačne stiskalnice omogočajo učinkovito stiskanje odpadkov vseh vrst in v kombinaciji za abrol zabojnikom nudijo najučinkovitejšo rešitev za ravnanje z večjimi količinami odpadkov, saj vršijo visoko zmogljivo stiskanje  vse do 1:10.

Podjetje servisira in nudi vse potrebne rezervne dele za vijačne stiskalnice Umwelttechnik ter trži in servisira vijačne stiskalnice Werner&Weber.