Kakšen kontejner izbrati?

Datum: 13.02.2017

Preden smeti pridejo do zbirnih centrov, morajo narediti kar dolgo pot. Najprej smeti zbiramo doma, potem jih odlagamo v kontejner pred hišo ali v kontejner, ki je na ekološkem otoku, šele nato pa jih odpeljejo v zbirni center.

Torej, je odgovor na zgornje vprašanje, kakšen kontejner izbrati, odvisen od tega, kje ga želimo postaviti. Doma v stanovanju seveda ne bomo imeli kontejnerja, temveč posode za smeti, kjer že začnemo ločevati odpadke. Ko se bodo posode za smeti napolnile, jih bomo spraznili v kontejner pred blokom ali hišo, ki jo po vsej verjetnosti plastičen. Seveda v več njih, saj se smeti ločujejo tudi tukaj. Nekatere soseske imajo ekološke otoke, kamor lahko smeti pripeljejo vsi iz bližnje okolice. Tukaj so kontejnerji po navadi zato tudi večji in bolj trpežni. Največji kontejnerji pa bodo v zbirnih centrih. Ti kontejnerji so kovinski in zelo trpežni pred vremenskimi vplivi in udarci.

Naše podjetje se že vrsto let ukvarja tudi z izdelovanjem kontejnerjev po želji naročnika in jih je možno nabaviti v večih izvedbah: kontejner za samonakladalce, abrol kontejner, lahko pa vam izdelamo tudi press kontejnerje ali stiskalnice.