Stiskalnice so pomemben člen pri gospodarjenju z odpadki

Datum: 31.07.2015

Izbira stiskalnice je odvisna od vrste odpadkov. Na tržišču obstajajo vijačne stiskalnice in batne stiskalnice. Vijačne stiskalnice so lahko stacionarne vijačne stiskalnice ali pa mobilne vijačne stiskalnice. Stacionarne vijačne stiskalnice so primerne za večje količine odpadkov, pri čemer sta stiskalnica in zabojnik ločljiva, mobilne vijačne stiskalnice pa imajo stiskalnico izdelano skupaj z zalogovnikom. Za papirno, kartonasto, leseno in PVC-embalažo, so primerne vijačne stiskalnice, medtem, ko se batne stiskalnice uporabljajo predvsem za druge komunalne odpadke.

Skupna lastnost vsem stiskalnicam pa je, da z njimi dosežemo zmanjšanje volumna odpadkov, kar posledično pomeni manj odvozov, več prostora in nižje stroške, nenazadnje pa imajo stiskalnice tudi pomembno vlogo pri ohranjanju okolja.

Podjetje Eko-line trade d.o.o., je eden izmed pomembnejših ponudnikov komunalne opreme na našem trgu in so zanesljiv partner pri načrtovanju in izbiri rešitev za zbiranje, stiskanje in odvoz odpadkov in drugega odpadnega materiala.